Valdemping, meer dan zand en schors

De geschikte valdemping mag niet ontbreken. Wanneer een kind van een toestel valt, moet de ondergrond aangepast zijn aan de normen van het toestel om geen letsels op te lopen.

Het aanbod met valdemping is uitgegroeid tot een zeer divers gamma met unieke materialen.

Er kan gekozen worden uit een valdempende ondergrond met zand, schors, rubbertegels, gietrubber, valdempende grasmatten, ...

 

We staan u graag bij in het maken van de juiste keuze voor uw toestellen of speeltuin.

Op deze pagina kan u alvast wat meer informatie terugvinden over de verschillende mogelijkheden.

Gegoten rubbervloer

Een rubberen gietvloer is een valdempende ondergrond waarbij eindeloze mogelijkheden zijn.

De vloerbedekking kan fungeren als valdemping onder speeltoestellen, als afwerkingslaag op terrassen of speelplaatsen, als decoratief element in bestratingen, ...

 

Naar gelang de toepassing wordt gewerkt in één of twee lagen.

Als onderlaag worden recuperatie rubbergranulaten gebruikt, in diktes nodig volgens de gevraagde valhoogte. Daarop komt een toplaag in gekleurde EPDM rubber, waarbij verschillende kleuren en verschillende vormen kunnen toegepast worden. Je kan het zo gek niet bedenken!

Het grote pluspunt van een rubbervloer is dat deze naadloos is.

 

Na plaatsing kunnen we zorgen voor een HIC test die aantoont dat de vloer aan de geldende normen voldoet.

Materialen toplaag

KLEURENKAART

GRATIS KLEURSTALEN

De EPDM toplaag bestaande uit EPDM granulaten is verkrijgbaar in tal van kleuren. Bovendien kan je de kleuren ook gaan mengen om unieke combinaties te krijgen en kan je met deze granulaten logo's vormen, figuren, straten, lijnen, ...

EPDM GRANULATEN

Dit nieuwe product biedt tal van voordelen: de natuurlijke uitstraling, kleurvastheid, hygiënisch en veilig.

De EPDM mulch is in verschillende kleuren beschikbaar. Door kleurmengelingen te maken lijkt de mulch op echt gras, echte schors of echt zand.

EPDM MULCH

Voeg extra speelse elementen toe met deze EPDM figuren. Zowel verkrijgbaar in 2D als in 3D en in verschillende formaten. Van klein tot groot tot reusachtig groot. Laat uw fantasie de vrije loop gaan want zo goed als alles is mogelijk!

EPDM FIGUREN

Rubbertegels

Een budgetvriendelijker alternatief voor een gegoten rubbervloer zijn rubbertegels.
Deze zijn zowel verkrijgbaar in gerecycleerd materiaal (SBR tegels) als met een nieuwe EPDM toplaag. Ze zijn ideaal als budgetvriendelijke ondergrond voor speeltuinen, kinderdagverblijven, fitnesscentra, terrassen, ...

 

De SBR tegels zijn standaard verkrijgbaar in 4 kleuren: zwart, grijs, groen en rood.

De EPDM tegels zijn verkrijgbaar in alle kleuren.

 

De rubbertegels kunnen ook volledig aangepast worden aan de valhoogte van uw toestellen.

 

Uitermate geschikt voor terrassen met tegeldragers: de rubbertegels verlijmd op een betontegel. Dankzij dit unieke systeem kan de flexibele rubbertegel op tegeldragers geplaatst worden.

Soorten tegels

Valdempend kunstgras

Valdempend kunstgras is de ideale budgetvriendelijke oplossing met een natuurlijke uitstraling.
Dankzij valdempende platen onder de kunstgrasmat kan er een valdemping bekomen worden tot wel 3 meter. Dankzij technologische ontwikkelingen is het kunstgras bijna niet meer te onderscheiden van echt gras.

 

De valdempende platen worden op een fundering van zandcement geplaatst, waarna het kunstgras erover wordt geplaatst. Daarna wordt het gras ingestrooid met kwartszand.

In tegenstelling tot vele concurrenten maken wij geen gebruik van vlokkenmatten, maar van valdempende platen. Deze zijn vervaardigd uit 100% zuiver hoogwaardig geëxpandeerd polypropyleen. Dit niet-giftige en zeer duurzame materiaal zal niet verrotten of verminderen in kwaliteit. Ook is het bestand tegen bacteriën, schimmels en chemicaliën, is het 100% recyclebaar en voldoet het aan de strengste milieunormen. Dit materiaal biedt een veel langere levensduur.

Soorten kunstgras

Natuurlijke materialen

Zand en schors zijn nog steeds zeer populaire ondergronden. Ze zorgen voor een natuurlijke uitstraling en moeten om een bepaalde tijd aangevuld worden. Maar verder zijn deze zeer onderhoudsvriendelijk.

Er kan keuze gemaakt worden tussen verschillende materialen. We bieden ook de gecertificeerde ECO-MULCH® aan.

 

Niet alleen zand en schors bieden een goede valdemping, maar ook gras.
Tot een valhoogte van 150cm is gras geschikt als valdemping. Bovendien kunnen we dit nog uitbreiden door gebruik te maken van valdempende grasmatten. Deze grasmatten worden in het gras ingewerkt waardoor de valdemping kan uitgebreid worden naar 3 meter.
Bovendien beschermen deze matten uw gazon tegen putten, zijn ze onzichtbaar en kan er perfect over gemaaid worden!

Soorten natuurlijke valdemping

DADIPLAY - COUSSENS PETER BV | Keerweg 10 - 9850 Deinze

© Coussens Peter BV 2020 - 2021

DADIPLAY - COUSSENS PETER BV

Keerweg 10 - 9850 Deinze

  © Coussens Peter BV 2020